IT-Audit, Compliance & Advisory

-        NVAO-accreditatie voor IT-Auditing bij de Vrije Universiteit

In het kader van een ‘leven lang leren’ heeft het postinitiële wo-master programma ITACA van de Vrije Universiteit te Amsterdam een volgende stap gezet in het professionaliseren van het IT-audit-vakgebied. Dit programma bevat de kennis en kunde die een Register IT Auditor (RE) zich eigen moet maken alvorens zich te kunnen inschrijven bij de Nederlandse Orde van Register IT Auditors (NOREA). ITACA is in juli 2016 geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Hiermee voldoet het programma aan de door NVAO gestelde criteria voor Master of Science en kan een ITACA afgestudeerde ervoor kiezen de internationaal erkende MSc-titel te voeren.

-        New director of ITACA, Abbas Shahim, Professor of IT Auditing, IT Governance, Risk & Compliance (as of October 10, 2016)

Abbas Shahim studied Computer and Information Science, obtained his master's degree in Logistics & Informatics, and received a PhD in IT Auditing. He started his career as system programmer at Heineken and worked as a software engineer at BSO. In 1996, he was employed by KPMG as IT auditor. He joined Atos Consulting & Technology Services in 2008, where he currently works as senior partner.